Barion Pixel
szponzorok

WEBSHOP

Rólunk

Amikor kezdtük 2007-ben, mi voltunk Magyarországon az elsők. Abban az időben senki nem volt jártas a Ford Mustangok javításában, szervizelésében és tuningolásában. Az elmúlt 15 évben, rengeteg szakmai tapasztalatot szereztünk az USA-ból.”

Dózsa Ferenc

Ahol minden elkezdődött..

A DF Tuning története 2007-ben kezdődött, egy amerikai autó árverésen, amikor Dózsa Ferenc a műhely tulajdonosa beleszeretett egy cabrio Mustangba, melyet jutányos áron sikerült megszereznie. Különösebb tapasztalattal nem rendelkezett a típussal, hiszen ez volt élete első izomautója. Miután hazahozta és körbejárta annyira nem volt elragadtatva tőle, – egyszerű belső, fényűzést kerülő külső, enyhe morcossággal, és nem annyira fickós erővel. Felmerült benne a kérdés, maradjon vagy menjen? Végül jól döntött, elkezdett vele foglalkozni, mellyel egyben a Mustang tuning műhely és szervíz alapköveit is letette.

DF Tuning a kezdetek
Ford Mustang 4.0i V6 12V cabriolet

Ami már készen van, nem biztos, hogy neked készült…

Az amerikai oldalakról rendelt, különböző minőségű netes csecsebecsék, sárvédő sablonok és díszítőelemek hiába kerültek rá az új jövevényre, semmilyen hatással nem volt Ferire. Valami egészen másra vágyott, egyediségre, ami Önmagát tükrözi. Így jött az ilyenkor szokásos kérdezősködés, kutakodás, míg végül rátalált egy kárpitosra Kiácz Balázs személyében, aki talán az ország egyik legjobb szakembere. A belső egyedi kialakítás megkezdése mellett, a kapcsolati szálak tovább futottak. Gyorsan lett üvegszálas mester is, Görgény István “Plasztik”, aki belépőként a Mustangra sk. készített egy „repülőgép” szárnyat, amivel Feri ízlését próbálta volna elsőre eltalálni, persze sikertelenül. Végül rengeteg fúrás, faragás, csiszolgatás és töménytelen munka árán, az autó másfél év után született újjá.

Irány az AMTS!

Kicsiny hazánk legnagyobb AutóMobil és Tuning Show-ja kapóra jött, hiszen ha valahol, akkor ott kellően lehet villogni, és megmutatni a nagyközönségnek az elkészült autót. A siker nem is maradt el, sőt csak parázs volt a tűzre, hogy Feri elkezdje 2. Ford Mustangját is megépíteni, amivel már haladni is lehet…

A GT 4.6 saját autónak, lényegesen gyorsabb tempóban, és teljes összehangban épült. A csodásan megkomponált egyedi Ford Mustang épphogy elkészült a 2011 évi AMTS rendezvény megnyitójára. Óriási sikere lett a narancs szörnynek, azonban egy percig nem élvezhette Feri, ugyanis ott helyben elkelt az autó.

Ford Mustang 4.6GT - AMTS 2011

Tudjátok.. van az a pénz, és bár a GT sajátnak készült, a szükség akkor épp nagy Úr volt.”

DF Tuning csapat

A pincéből indult, családi vállalkozás lett belőle

A sikerektől felbuzdulva született meg az ötlet, hogy Feri Mustang tuning műhelyt indít, hogy mások álmait és egyedi elképzeléseit is megvalósítsa. Egy kis „sufniból” születtek sorban a szebbnél-szebb autók, a pincéből később nagyobb helyre költözött a cég, de az egyre növekvő népszerűség és az általános szervizelési szolgáltatás bevezetése után, gyorsan kinőték azt is. Az AMTS rendezvényen 2013-ban már egy 3 napos élő autóátépítést is elvállaltak, de az igazi áttörést a következő év hozta számukra. Feriék legújabb építése, ugyanis bekerült az angol Top Gear Live műsorába, és indulási jogot nyert egy olyan rangos eseményre, amely Európában és vélhetően világszerte is egyedülálló. A német Bodensee-ben megrendezett Tuning Showdown megmérettetésen a tuning szcéna elitjével találkozhatott a csapat, ahol két fordulót meg is nyert, de nem jutott be a döntőbe.

Világhírnév a Shelby GT500-al

A Tuning Showdown rendezvényen bármit is nyer valaki, az jól jár – és biztonságban van, hiszen kiérdemli a tuner közösség tiszteletét. A németországi kirándulás után hatalmas ösztöznést kapott a csapat! Megfogadva a külföldi tapasztalt tunerek véleményét, elhatározták, hogy mégjobb autót fognak építeni. De ahhoz, hogy Feriék újra ott lehessenek a következő versenyen, ismét az AMTS-en kellett villantani, mivel 2015-ben már csak egy autót választottak be Magyarországról Európa 50 legjobbja közé. Az alany ehhez nem is lehetett más, mint az ikonikus Mustang Shelby, ami 1 évig épült, és debütálás után nem is volt kérdés, hogy mehet Bodenseebe. 

Ford Mustang Shelby GT500
Tuning Showdown - DF Tuning különdíj

John D'Agostino: "LEGJOBB a bolygón"

A hatalmas, több mint 2000 autót felvonultató Tuning World Bodensee rendezvényen, megtörtént az amiről Feriék talán még álmukban sem gondoltak. A DF Tuning legújabb büszkesége a Showdown versenyen egészen a döntőig menetelt, és végül az 5. lett. Ám az igazán nagy meglepetés csak ez után következett! Az amerikai autóépítés egyik élő legendája John D’Agostino is részt vett sztárvendégként az eseményen, és Feriéknek átadta saját különdíját, mint a rendezvény legszebb autója. John már Budapesten is elárulta, hogy ez a legszebb Mustang amit valaha látott. Rendkívül tetszett neki a számos ötlet és átalakítás, a gyári minőségű, egyedi beltér és motortér. A különdíj átadását követően facebook posztjában, pedig egyszerűen a bolygó legjobb Mustangaként említette.

Hírnév és dicsőség

A DF Tuning életében a németországi siker hatalmas felfordulást idézett elő jó értelemben. Sorra kapták a külföldi és hazai rendezvényekre a meghívásokat, megfordultak többek közt Európa legnagyobb Essen Motorshow kiállításán, és szinte nem volt idehaza olyan autós TV műsor, online portál, ahol nem került volna bemutatásra az autó. A dicsőség Magyarország tuning hírnevét vitte, mi idehaza pedig annyira szerettük, hogy egy rendezvényen Szegeden az egész autót csokiba csomagoltuk, mint egy édes bonbon. Feriéknek ennél mégédesebb élmény is jutott 2016-ban. A DF Tuning John D’Agostino által jegyzett Celebrity Kustoms kitüntetett elismerésével és a védjegy, kapcsolatrendszer használatára lett jogosult Magyarországon. Ez egyben garancia a műhely által végzett munkára és minőségére.

John D'Agostino Celebrity Kustoms

Szakértelem

Az évek során megszámlálhatatlanul sok munkaórát töltöttünk azzal, hogy az egyedi Mustang átépítéseket, a lehető legnagyobb biztonsággal és háttérrel végezzük el. Nemzetközi és hazai partnereink segítségével, és a bevált csatornákról érkező alkatrészekből oldjuk meg, az autók tuningolását és szervizelését. Elnyert díjaink, kitüntetéseink, viszont semmit sem érnének ügyfeleink pozitív visszajelzése nélkül, mely számunkra a legfontosabb.

A DF Tuning csapata

Dózsa Ferenc

Dózsa Ferenc

Tulajdonos
+36 70 701 0107

Dózsa Anita

Dózsa Anita

Ügyvezető
+36 70 322 7561
+36 70 599 6211

Nagy Pintér Flóra

Nagy-Pintér Flóra

Irodavezető
+36 70 599 6211

Dózsa Dávid

Dózsa Dávid

Szervizvezető
+36 70 355 6591

Soós Alex

Soós Alex

Szervizes
+36 70 355 6591

Tóth Tamás

Tóth Tamás

Szervizes
+36 70 355 6591

gg